Јеремић: Повратак морала у политику наше опредељење

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је главно идеолошко опредељење те странке враћање морала у јавни живот и политику и да ће опозиција бојкотом "лажних избора" показати грађанима спремност на жртву и да јој није стало само до личних привилегија.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Политика и етика су данас у Србији дубоко завађене. Сваки приступ оздрављењу друштва суштински мора да се заснива на повратку морала у политику. То је оно на чему је настала Народна и оно за шта ћемо се залагати у годинама које су пред нама", рекао је Јеремић гостујући на телевизији Н1, саопштено је из те странке.

Он је навео да је апатија у друштву један од највећих проблема због којих није лако замислити брзу промену власти, и подсетио на речи једног француског мислиоца да "народ никада не губи снагу, већ само вољу".

Јеремић је истакао да је бојкот "лажних избора" предуслов да се дође до нормалних избора, и додао да систем не може да промени онај ко је спреман да паразитира у њему, те да на предстојећим изборима неће учествовати нико ко није у директном договору са режимом.

Председник Народне је рекао да би потпис на споразум о "разграничењу" са Косовом и Метохијом, о којем преговара председник Србије Александар Вучић и који предвиђа столицу Приштине у Уједињеним нацијама (УН), представљао акт велеиздаје и признање јужне српске покрајине као независне државе.

Јеремић је рекао да Народна није против преговора са Албанцима, али се апсолутно противи потписивању акта којим би Србија отписала свој суверенитет над територијом Косова и Метохије и којим би Приштина добила пуноправно чланство у УН.

Јеремић је, поводом јучерашње Скупштине Народне странке, рекао да су усвојени програми о економији, пољопривреди, култури и дијаспори, чија би примена требало да почне првог дана након промене власти.

"Очекивања грађана после промене власти биће много већа него 5. октобра и тада неће бити времена да се смишља шта и како чинити. Сада је време да се планира како подићи Србију из пепела", рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести