Јеремић: Повући закон о слободи вероисповести

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас власт у Црној Гори да повуче "дискриминаторски" закон о слободи вероисповести из Процедуре, а све којих се тај закон тиче на уздржаност и смиривање тензија.
vuk jeremic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Јеремић је у писаној изјави навео да закон о слободи вероисповести, који се спрема да донесе власт у Црној Гори, није ни закон о слободи нити закон о вероисповести, већ закон којим се "газе људска права, поништава идентитет Срба у Црној Гори и отима имовина Српске православне цркве (СПЦ)".

"Намеру да ово спроводе у дело има режим Мила Ђукановића, који је у присном загрљају са Александром Вучићем, са којим дели саветнике, пословне партнере и финансијске интересе", рекао је Јеремић и додао да Вучић, док обећава "светлу будућност за свеколико српство", нема ни речи замерке за оно што ради његов партнер у Црној Гори.

"Јасно је да они негују идентичан однос непоштовања према људским правима, имовини која им не припада и идентитету који им није по вољи. Вучићу, као и Ђукановићу, сасвим је природно да се доносе закони, а да се не питају за мишљење и став они којих се ти закони највише тичу", указао је Јеремић.

Наводећи да се закон свакако тиче и највеће верске заједнице у Црној Гори – СПЦ, Јеремић је рекао да би ваљало да Вучић буде спреман бар да национални интерес стави испред личног и да у овом случају потисне у други план своје лукративне односе са Ђукановићем.

"Ако то не учини, јасно је да отвара врата идентичном сценарију на Косову и Метохији", оценио је Јеремић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести