Јеремић: Реваншизам да, Рио Тинто не

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће опозиција победити на изборима најављеним за 3. април 2022. године и да Народна странка "гарантује да ће по промени власти бити реваншизма, а неће бити Рио Тинта", саопштила је данас та партија.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Ово није битка за фотеље, позиције и привилегије, него битка за корениту промену система. Народна странка по промени власти неће дозволити скретање ни за један степен са тог пута. Сви који су крали мораће да врате сваки украдени динар, а украли су милијарде, и одговараће по закону", рекао је Јеремић на Изборној скупштини Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Јеремић је истакао да ће Народна странка наставити да буде "најхрабрија, најгласнија и најчвршћа", какав год јој "ударац, лаж, подметање и хапшење" буду приредили.

"Жао ми је што са нама нису сви који су овде били када смо пре неколико година оснивали новосадски одбор, али политика је гробље оних који нису издржали. Тешко је примати ударце и бити изложен толиким притисцима и искушењима, али најјачи и најхрабрији остају", рекао је Јеремић.

"Као што смо на локалним изборима у Неготину показали од каквог смо материјала и да се не плашимо, тако ћемо показати и у целој Србији. Неготин је нешто што је одредило будућност Народне странке, њега ћемо памтити и препричавати у годинама које долазе", додао је Јеремић.

Он је навео да ће Скупштина Народне странке, најављена за 26. децембар, бити "крај почетка" те странке и да од 26. децембра и кампање коју ће водити до избора почиње други формативни чин Народне странке.

"Тада ће почети ново доба са новом снагом и јасним циљем. Идемо напред да бисмо променили Србију, и да коначно у нашој земљи почне да се живи живот достојан човека", казао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће власт 3. априла организовати "највећу изборну крађу у историји вишестраначја у Србији", али да ће опозиција то спречити, јер се ујединила и организовала.

"У Београд ће се сјатити река људи из целе Србије да одбране своју изборну вољу. То су недеље које ће донети промене", рекао је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Нови Сад изабран је досадашњи председник Борислав Новаковић, а за повереника за Војводину Немања Кнежевић.

Новаковић је рекао да је Нови Сад постао град којим влада брат председника Србије Андреј Вучић, криминалном сценом "оркестрира" Звонко Веселиновић, а градска управа је изгубила интегритет.

"Планирају да купе 20.000 гласова, али је већ сада расположење Новосађана такво да им ни то неће помоћи да победе на изборима. Имамо велику шансу да уједињена опозиција победи у Новом Саду", оценио Новаковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести