Јеремић: Реваншизам значи да Пинк више неће постојати

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да реваншизам за који се та странка залаже значи да по промени власти телевизија Пинк више неће постојати и да ће власнику те телевизије Жељку Митровићу по Закону о лустрацији бити изречена трајна забрана бављења јавним послом.
Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić Foto: Tanjug/video
Фото: Председавајући Савеза за Србију (СзС) Вук Јеремић Фото: Танјуг/видео

„Лично, срушио бих зграду Пинка, наравно, по закону. Сигурно постоји неки комунални разлог да та зграда не буде на том месту", навео је Јеремић.

Како је саопштено из Народне странке, он је оценио да у нападима на Народну странку због залагања за реваншизам „предњаче Борис Тадић и Небојша Крстић“, али да им он „не би одговарао“.

Додао је да „они имају своју логику", а да је логика Народне странке да се покуша нешто другачије након што је 2000. године изостао 6. октобар и након што је 2008. покушано помирење са "снагама из деведесетих".

То је, како је објаснио, "немилосрдно привођење правди и одузимање имовине свима који су се огрешили о правне и моралне норме и то без права на куповину покајнице".

"То ће захтевати доношење закона о лустрацији и пореклу имовине и немилосрдну примену тих закона на све“, рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести