Јеремић за РТС: Одлука о бојкоту избора је дефинитивна

БЕОГРАД:  Председник Народне странке Вук Јеремић је гостујући на РТС поновио да је одлука о бојкоту избора дефинитивна, оцењујући да ту неће бити промена.
vuk jeremic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

На изборима ће, како тврди, учествовати власт и они који на тим изборима буду глумили опозицију.Вук Јеремић је, гостујући у емисији "Око", навео да у овом тренутку нема услова за одржавање избора, оцењујући да се то неће променити.

Лидер Народне странке рекао је да када се опозиција буде изборила за, како тврди, нормалне услове за живот, "тада ће бити и избора, а и свега другог".

После избора, каже Јеремић, на ред долази питање Косова и тврди да ће од начина на који се председник Србије буде после тих избора понео према Косову, односно да ли ће потписати или не споразум о нормализацији односа,који по његовим речима, води Косово у чланство у УН, зависити, како тврди, да ли ће у Србији бити "тип диктатуре Мила Ђукановића или тип диктатуре Лукашенка".

Јеремић остаје при ставу да је одлука да се питање статуса Косова постави пред Међународним судом правде била добра, јер како је он тумачи, мисљење тог суда подразумева да се о статусу Косова може одлучити само у Савету безбедности УН.

Он оцењује да се не може чути шта је политика Србије према Косову и Метохији, осим онога што каже председник Вучић, а он се каже, залагао за разграничење.

Јеремић тврди да га је зачудио помирљив, и како каже "малтене саучесницки" став београдских власти према ономе што се догађа у Црној Гори поводом усвајања закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести