Jерков: ДС треба да изађе из Ђиласовог савеза

БЕОГРАД:  Демократска странка (ДС) требало би да изађе из Савеза за Србију, који предводи Драган Ђилас, због низа лоших потеза, каже посланица и потпредседница ДС-а Александра Јерков.
aleksandra jerkov, Tanjug
Фото: Tanjug

Као разлоге за свој став, она за данашњи "Курир" наводи то што је, како каже, СзС-у коалиција с радикалима "сасвим прихватљива и пожељна ствар", то што се у СзС "ћути када Бошко Обадовић безочно вређа (Драгољуба) Мићуновића, (Бориса) Тадића, све демокате, када кадрује по ДС-у и када износи ксенофобичне, антиваксерске и антиевропске ставове", као и то што та коалиција бојкотује Европски парламент и не води политику за коју се ДС залаже 30 година.

Јерковлејва је рекла и да промоција књиге лидера радикала Војислава Шешеља није смела да се одржи у општини Стари град, на чијем је челу Марко Бастаћ, из Ђиласове Странке слобододе и правде.

"Разлог због ког је Шешељу дозвољено да користи ту салу јесте то што је он у тој општини у власти, а сада верујем да је то и разлог због ког СЗС није стао у моју одбрану када је Шешељ монструозно претио и мени и мојој породици. Бастаћ је због тога што није хтео да раскине коалицију са Шешељем отишао из ДС-а. Очито је нашао странку и друштво у ком је та коалиција сасвим прихватљива", рекла је Александра Јерков.

Говорећи о случају колегинице Гордане Чомић, која је прекинула бојкот парламента, у којем је и СНС подржао њен законски предлог да убудуће 40 одсто жена буде на изборним листама, рекла је да се Чомићева деценијама за то залаже и да су разлози које је навела за њу више него оправдани.

Она је нагласила да у ДС-у већ годину дана не разговарају ни о каквим политичким темама и да се чешће дешава да се одлуке донесу негде другде, па онда страначки органи само треба да их потврде и верификују.

Александра Јерков је додала и да ће одлуку о бојкоту избора поштовати док је поштује и ДС.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести