Јевтић честитао Ускрс

ПРИШТИНА:  Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, честитао је данас патријарху Иринеју, владики Теодосију, свештенству и свим верницима православне вероисповести највећи хришћански празник Васкрс.
Dalibor Jevtić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Славећи радостан дан Христовог васкрсења, обнавља се вера и нада у боље сутра, јача солидарност међу људима и афирмишу вредности на којима се гради боље и успешније друштво. Верујем да ће васкршњи празници на посебан начин да подстакну заједништво, ојачају међусобно поштовање на задовољство и просперитет свих ллуди", навео је Јевтић.

Нека радост Васкрса, каже он, буде надахнуће за јачање међусобног разумевања, ширења племенитости и стварање сигурније будућности за сваког појединца. 

Према његовим речима, овај светли празник је и подстицај и жеља за давањем себе другима, у нади да ћемо тако наћи начин који ће створити бољи живот свим људима прихватајући толеранцију као главни предуслов у постизању тог циља.

"Желим да васкршње празнике проведете у добром расположењу, моје мисли су такође са свима који су расељени, ван својих домова и надам се искрено да ће наредни празник провести на својим огњиштима.

Нека наша снага буде у нашој слози, разумевању и љубави", казе се у честитки Јевтића, уз традиционални поздрав: Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести