Јевтић: Паљење куће застрашивање, надлежни да реагују

ПРИШТИНА: Учестала кривична дела против имовине повратника и невећинских заједница на Косову и Метохији уопште представљају очигледан притисак на повратнике да поново напусте своја имања, изјавио је данас министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, поводом пожара подметнутог у кући повратника Жарка Вучковића у селу Берково у општини Клина, коју је прошле године саградило то министарство.
Dalibor Jevtić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је у саопштењу изразио бојазан да ће се иста метода застрашивања наставити док год починиоци ових напада на повратнике не буду приведени правди.

Према његовим речима, несумњиво је да "постоји озбиљна немера оних који оваква недела чине да наруше процес повратка".

”Инциденти су намера да се у потпуности обесмили процес повратка. Оно што ми саградимо други запале, покраду или на други начин униште. Ми констатно позивамо да се овом таласу насиља стане на пут“, истакао је Јевтићи позвао надлежне да брзо реагују.

Он је у разговору са Жарком Вучковићем поручио да његова породица и сви повратници никада нису били, нити ће бити сами и да ће им министасртво на чијем је челу и даље помагати да преброде тешке тренутке.

У саопштењу се истиче да је паљење куће у Беркову код Клине 18. инцидет за послења четири месеца.

Министарство за заједнице и повратак је у општини Клина од 2013. године саградило 30 повратничких кућа, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести