Јоксимовић и Рејндерс: Србија озбиљан кандидат за ЕУ

БЕОГРАД: Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са потпредседником Владе и министром иностраних и европских послова Белгије Дидијеом Рејндерсом о европским интеграцијама Србије, реформама које се у том процесу спроводе, ситуацији у региону, односима две државе и другим актуелним темама.
jadranka joksimovic i didije rejnders, tanjug dragan kujundzic
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Јадранка Јоксимовић истакла је да је чланство у Европској унији стратешка оријентација и изразила уверење да ће Србија у будућем времену бити поуздан и конструктиван партнерм, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Нагласила да је Србија у досадашњем процесу евроинтеграција, отворила 10 поглавља, од којих су два привремено затворена, и изразила уверење да ће до током естонског председавања Унијом, до краја године, бити отворено још неколико, за која будемо спремни.

Министарка задужена за европске интеграције захвалила је на помоћи и подршци коју Белгија пружа Србији у процесу приступања ЕУ.

Јадранка Јоксимовић потврдила је да је Србија опредељена за сарадњу ради јачања регионалне стабилности, која је предуслов развоја и напретка читавог окружења.

Истовремено, министарка верује да је неопходно да идентичан приступ покажу и сви остали у региону. Стога, истиче да би ЕУ, свима у региону, требало да пошаље поруку о значају конструктивног приступа свих за стабилност.

Потпредседник Владе и министар иностраних и европских послова Белгије Дидије Рејндерс констатовао је да та земља подржава сарадњу у региону, да се залаже за принцип по коме се напредак у процесу приступања мери појединачним учинком сваке државе кандидата и похвалио резултате реформи које се спроводе.

Указао је да Белгија подржава процес европских интеграција, јер верују да чланство у ЕУ доприноси стабилности и Србије и региона, што је, свакако, и у интересу Европске уније.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести