Јоксимовић: Потребна већа динамика за кредибилност процеса

ЛУКСЕМБУРГ: Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић каже да ће Србија и саставом делегације и наступом на Међувладиној конференцији са ЕУ у Луксембургу потврдити озбиљност и важност коју придаје процесу приступања и нагласити да је већ почела да испуњава и захтеве и критеријуме из нове методологије.
Ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović na RTS  Foto: RTS/skrinšot
Фото: Министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић на РТС  Фото: РТС/скриншот

”Ово је важна конференција и важно је да ћемо на највишем политичком нивоу моћи да разговарамо о томе не само шта се очекује од Србије у смислу имплементације реформи у одређеном областима, већ ћемо моћи и да предочимо шта смо све урадили и колико смо озбиљно све схватили, можда и озбиљније од неких чланица ЕУ”, каже Јоксимовић.

Јоксимовић је најавила да ће напредак Србије у фундаменталним областима владавине права на Међувладиној конференцији представити премијерка Ана Брнабић, а да ће се она фокусирати на значајне реформске подухвате које је Србија учинила када је реч о осталим кластерима, са фокусмом на кластере 3 и 4.

”То знају земље чланице, али је важно да на високом политичком нивоу разменимо мишљења и да пренесемо нашу поруку да очекујемо да ће нова методологија бити прихваћена од свих земаља чланица ЕУ и да ће почети да се примењује, надамо се већ до краја ове године, како бисмо могли да кажемо да се одблокирао процес”. каже Јоксимовић

Она наглашава да процес приступања Србије преласком на нову методологију мора да пређе у динамичнију фазу и закључује да без тога нема ни кредибилности целог проеса.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести