Још двојица рањених примљена у КЦБ КМ, један Рус

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  У Клиничко-болнички центар Косовска Митровица примљена су још два повређена лица са подручја општине Зубин поток, од којих је један руски држављанин. 
Zamenik direktora KBC-a Kosovska Mitrovica dr Zlatana Eleka Foto: Tanjug/video
Фото: Заменик директора КБЦ-а Косовска Митровица др Златана Елека Фото: Танјуг/видео

Према речима заменика директора КБЦ-а Косовска Митровица др Златана Елека, примљен је руски држављанин Михаил Красношченко (1956), радник УНМИК администрације који је на Косову 20-так година. 

Он је задобио тешке повреде главе и лица и смештен је на Одељењу интензивне неге КЦБ Косовска Митровица где ће бити под 24-часовним праћењем.Други повређени у акцији специјалних јединица РОСУ у Зубином потоку је Развигор Цветић (1953), глувонема особа, који је повређен када је кренуо у продавницу. 

Он је такође задобио тешке повреде главе и лица тако што је, како је навео др Елек, шутиран чизмама у пределу носа и десне орбиталне регије, ударан кундаком, а у пределу леђа шутиран чизмама од стране РОСУ специјалаца. “Обојица су смештени у јединици интензивне неге и тренутно су на праћењу. Не знамо како ће се њихово стање даље развијати. Постоје тенденције да чак буду транспортовани у неку другу здравствену установу на територији Републике Србије”, рекао је Елек Тањугу. 

Елек каже да имају информације да се у јужном делу Косовске Митровице налази још неколико грађана повређених у јутрошњем нападу јединица РОСУ, али не знају о каквим повредама се ради и да ли ће бити довежени у КБЦ. 

Претходно су у КБЦ Косовска Митровица збринути Бобан Јанићијевић (1976) и Раденко Миловановић (1979), који су приликом акције РОСУ у Зубином потоку задобили повреде доњих есктремитета и њихово стање је стабилно. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести