Јовановић: Ђукановић има агентуру у Србији, зауставити их

БЕОГРАД:Члан председништва покрета Метла 2020 Милош Јовановић изјавио је данас да су државни органи дужни да, користећи сва законом предвиђена средства, стану на пут ономе што је назвао "агентуром Мила Ђукановића" у Србији, која, како је оценио, "годинама ради против интереса Србије и српског народа у Црној Гори".
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Припадници "мреже плаћеника" Ђукановићеве владе посебно су активни последњих дана, када стотине хиљада грађана Црне Горе брани опстанак Српске православне цркве и боре се за право, правду и опстанак српског народа, каже Јовановић.

Он не наводи ко су ти људи или структуре, а сматра да српске службе безбедности морају да испитају њихову "повезаност са страним обавештајним службама" и предузму све законске мере.

Јовановић каже да су изнајмљени "аналитичари", за које тврди да се финансирају новцем стеченим шверцом дроге, оружја и цигарета, спремни да фалсификују историју и на сваку подлост и прљавштину којима се искривљује истина о стварном стању у Црној Гори и карактеру црногорске власти.

Лидер Метле подсећа да по Уставу "Република Србија штити права и интересе својих држављана у иностранству" и то не представља мешање у унутрашња питања других држава.

"Она то мора до чини и данас, када су права и интереси српског народа у Црној Гори драматично угрожени бруталним обрачуном који спроводи Мило Ђукановић. Први мали показатељ да је Србија спремна да испуњава своје уставне обавезе био би и да се без околишања именују и заузме јасан став према свим држављанима Србије који ван ње воде антисрпску пропаганду, као што је то случај ових дана у Црној Гори.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести