Јовановић: Мариника Тепић бранила да добијемо просторије

Данас се у свету обележава светски Дан Рома, а у Панчеву се Национални савет помучио да дође до просторија.
d
Фото: Youtube Printscreen

Проблем су, како кажу, имали са Мариником Тепић која се према њима понашала, како кажу, испод сваког „људског нивоа“.

Пре пар година ромски Национални савет требало је да добије просторије у некадашњој Лењиновој улици, сада Војводе Петра Бојовића, где се налази и Лига-социјалдемократа Војводине. Простор који су требали да деле. На челу ЛСВ била је тада Мариника Тепић. Представницни Националног савета су редовно, процедурално конкурисали за тај простор, али је онда испао проблем.

- Ми смо редовно конкурисали за тај простор, међутим Тепићева је тада направила побуну и накушкала је цео градски одбор против нас. Такав бес и наступ према нама још нисам доживео у животу. Мржња је буквално излазила из њених очију. Изговарала је реченице типа да ћемо ми „загађивати простор, прљати и не знам шта све радити…. Просто ми је неразумљиво да она тако реагује с обзиром да је и она припрадница румунске националне заједнице. Она се према нама понашала као да смо стока. Ја сам и даље у шоку када се сетим њеног дивљања и противљена. Наша национална заједница уопште није мала и просто ми је било несхватљиво да такве фашистичке ставове износи Мариника Тепић - рекао је Стеван Јовановићчлан ИО Националног савета Рома.

Према речима Јовановића, како је време одмицало, у Националном савету Рома увидели су, како каже, да је Тепићева особа без скрупула.

- Срећом, и доласком нове власти ми смо добили те просторије, а такође је и срећа што Тепићева није више у ЛСВ, јер би онда долазило до непријатних ситуација које би она изазивала сваки дан. Као што смо били и сведоци, не би ме чудило да би нас Тепићева моторном тестером истеривала из просторија. Њено понашање је било срамно, поготово зато што је она народна посланица. Све њене приче о некаквој борби за људска права, права мањина су одговорно тврдим лажне. Тепићева се према нама показала као прави фашиста, и не разумем уопште разлоге за такво њено понашање - рекао је Јовановић.

Јовановић је поручио, да је Тепићева жена која је променила толико партија, оцењујући да јавност Панчева треба да зна како се понашала према Ромима.

- Сматрам да јавност Панчева треба да зна, и то баш на светски дан рома како се понашала према нама. Хвала Богу она тамо више није, ми смо се захваљујући новој власти уселили у те просторије и сасвим нормално функционишемо - поручио је Јовановић.

Мариника Тепић се у протеклих пар недеља доказала као насилник упадајући у Јавни сервис са Ђиласом, Обрадовићем и екипом, као и ломљењем Београда са својим новим шефом Драганом Ђиласом. Ипак када за такве ствари треба да се одговара, она се позива на имунитет народне посланице, иако не присуствује седницама парламента. Преварила је сада Зорана Живковића, формирајући Клуб самосталних посланика који су под директном контролом њеног новог шефа Драгана Ђиласа.

(РТВ Панчево)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести