Јовановић: Наредне теме за опозицију медији и избори

БЕОГРАД:  Председник Демократске странке Србије  Милош Јовановић изјавио је да очекује наставак конструктивних разговора опозиције, које је иницирао председник СДС-а Борис Тадић, те да ће следећа тема на коју ће се фокусирати бити медији и изборни услови.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

"Водимо конструктивне разговоре у нормалној атмосфери која је дуго недостојала на српској опозиционој сцени. Тема је много, од медијске слике и изборних услова до контроле избора. И управо ћемо сада почети да конкретније дефинишемо захтеве и начин деловања", рекао је Јовановић за Данас.

Наводећи да ће следеци домаћин разговора бити ДСС, Јовановић је изразио задовољство због чињенице да се разговори опозиције одвијају без претензије, галаме и помпе.

"Нико нема чаробни штапић нити се ико прави да га има. Као што рекох, ићи ћемо корак по корак али је важно да сви учествују у томе у доброј вери са идејом и циљем да се нешто поправи у српском политичком животу", додао је лидер ДСС-а.

На питање како коментарише одлуку странака окупљених у Удруженој опозицији Србије да не учествују на састанцима, Јовановић је рекао да када се нешто замера власти, то исто не треба да ради и тај део опозиције.

"Увек сам сматрао да се на лудило не одговара додавањем лудила већ сасвим супротно. Уверен сам да се стрпљењем, нормалношћу и примером може учинити много тога. И зато ће свако увек бити добродошао, независно од тренутних одлука”, закључио је Милош Јовановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести