Јовановић : У блокади РТС нема политике, друштво да одбаци такве идеје

БЕОГРАД:  Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић оценио је да у најави и идеји Савеза за Србију да данас блокира зграду РТС-а нема политике, осим уколико се под политиком сматра изазивање инцидената, као и да друштво мора да одбаци такве поступке.
Cedomir Jovanovic/Fonet
Фото: FoNet

Јовановић је, гостујући на ТВ Хепи, рекао да је "потпуно површна" идеја да се рушењем може добити било каква сатисфакција и да у идејама рушења и угрожавања институција нема ничега доброг."Шта хоће од РТС-а? То се не ради...", рекао је лидер ЛДП-а, који је оценио да овакви поступци дела опозиције угрожавају државне институције.

Јовановић истиче да друштво мора да одбаци такве поступке дела опозиције и додаје да верује да се то у великој мери и дешава.Каже да је лидер Двери Бошко Обрадовић у суботу, покушавајући да пробије врата Скупштине, тражио инцидент.

Сви поступци дела опозиције овог типа, који су се у протеклом периоду десили у земљи, последица су, каже, конфликта две супротстављене идеје - једне, која је у последњих више од 30 година уништавала земљу, и друге, која сада покусава да реши проблеме у држави, рекао је Јовановић, алудирајући да је реч о проблему Косова и Метохије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести