Јовановић: Вучић им ради оно што су они хтели њему

БЕОГРАД: Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић поновио је да неће да "подвија реп" и да изађе из скупштине, те подсетио да на бојкот позивају они који нису посланици - Драган Ђилас и Вук Јеремић.
Cedomir Jovanovic
Фото: FoNet

Јовановић је на конференцији за медије рекао и да велики број амандмана посланика власти јесу по Пословнику и да опозицији смета такво понашање јер "Вучић ради њима оно што су они планирали да раде њему".
Он каже да протесте подржава, зато што су грађански и додаје да ће можда и он прошетати као неки његови пријатељи, међутим, указује истовремено да је то и јако тешко.

"Јако тешко могу да шетам поред оних који поред мене иду и носе  транспаренте 'педер и лезбејка продају Косово'. Могу да се сложим да се борим за свачије демократско право, али јако теско могу да потпишем уговор са народом у коме нема политике", рекао је Јовановић.
На питање да прокоментарише велики број амандмана посланика власти на претходмим седницама, а данас, када део опозиције не учествује у раду само 80, Јовановић каже да му је најмање чудно што данас има толико амандмана, а да му много више смета "мало памети у парламенту".

Оцењује да је опструкција власти њихов начин решавња односа са опозицијом који је, каже погрешан, али у истој мери као и сви претходни покушаји неких других власти.
"За мене је понашање СНС једнако погрешно као и понашање оних који су пре њих били на власти, а овај парламент данас функционише по Пословнику, баш као и Србија, а њега су писале странке или појединци у периоду Бориса Тадциха уверени да ће бити вечита власт у овој земљи, па су данас исфрустрирани чињеницом да Вучић њима ради оно што су они планирали да раде њему, сматра Јовановић.

После избора, каже Јовановић, неће се променити ништа уколико "политичари не изађу из пелена и не престану да се понашају као у претходних 20 година".
"Плаћамо цену за сулуду политику која се водила, та политика нема ауторски печат само ове владајуће коалиције”, рекао је он.
Он је истакао да му не на памет не пада да "подвија реп” како су то, каже, урадили други, и напусти скупштину, јер га зову Ђилас и Јеремић.
"Они нису посланици у овој скупштини и не мислим да делим судбину са ДС која је постала Ђиласово приватно власништво", поручио је лидер ЛДП-а.

Како каже, у њиховој коалицији (Савез за Србију) има више оних који су са Вучићем били у коалицији него оних што нису и у том смислу упитао да ли је 2013. године за буџет који скупштини предложио Вучић гласао он или Вук Јеремић, или ко је рушио Тадића, он или Ђилас...
"Из скупштине ћу изаћи оног тренутка када будем сигуран да овај народ не заслужује да има скупштину, а ја мислим да то још није тако", истакао је Јовановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести