Кам: Учешће Вучића на AIPAC у Вашингтону има огроман значај

БЕОГРАД: Амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер-Кам оценила је да учешће председника Србије Александра Вучића на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове (AIPAC). на којој ће бити један од говорника, има огроман значај за додатно продубљивање односа између Србије и Израела.
fisser kam
Фото: Танјуг (Видео)

"Обраћање председника Србије на конференције AIPAC у Вашингтону доказ је веома добрих односа од политичких, економских па до културних, који већ постоје између српског и јеврејског народа, као и између Србије и Израела", навела је Фишер-Кам за Танјуг.

Каже да реч о веома важном годишњем састанку на коме шефови држава имају прилику да представе шта су урадили и који су њихови планови када је реч о развоју њихових земаља, као и односима са државом Израел, а такође и са јеврејским народом.

"Председник Вучић долази тамо са озбиљним и значајним достигнућима на плану урађеног у протеклим годинама, у односима са јеврејским народом и Израелом", истиче израелска амбасадорка.

Имајући у виду потенцијал који је све израженији, додаје, можемо да урадимо и више на свим пољима.

Фишер-Кам се нада да ће наредним годинама доћи до пораста израелских инвестиција у Србији, до даљег повећања трговинске размене, повећања размене која је, сматра, врло важна.

Она је додала да амбасада Израела у Београду истражује потенцијал у смеру проналажења заједничких тачака између Срба и Израелаца на плану солидарности.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести