Канцеларија: Нова провокација на КиМ - графит УЧК

БЕОГРАД: У истом дану када је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одбио позив земаља Квинте и Европске уније да омогући одржавање референдума, на путоказу који води у чисто српско село Пасјане је освануо исписан графит који слави терористичку организацију УЧК.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларија за КиМ Фото: Канцеларија за КиМ

Овим поводом из Канцеларије за Косово и Метохију саопштено је да је извесно да "сваки потез Куртија који је усмерен ка Србима на простору Косова и Метохије има далекосежне последице и представља очигледну безбедносну претњу и дестабилизацију прилика на терену".

У том смислу, истичу, и данашњи графит теротистичке УЧК код највећег српског села у Косовском Поморављу не може да се посматра као изолован инцидент, већ као нова претња српском народу коме се свакодневно на Косову и Метохији газе основна људска права и који је изложен континуираном узнемиравању и шиканирању од институција у Приштини.

Да постоји промил добре воље за грађење мирног суживота и стабилности на КиМ од институција у Приштини, овакви и слични инциденти били би адекватно санкционисани. Уместо тога, они се неодговорним понашањем албанских политичара додатно подстичу, поручено је из Канцеларије за КиМ.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести