Канцеларија за КиМ:Флагрантно кршење права на слободу кретања

БЕОГРАД: Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је данас осудила одлуку власти Приштини да забрани заменику градоначелника Београда Горану Весића да уђе на КиМ, наводећи да је реч о најфлагрантнијем кршењу споразума којима се регулише слобода кретања.
kim
Фото: Printscreen

У саопштењу Канцеларије за КиМ наводи се да је онемогућавање Весићу да са сарадницима присуствује обележавању Дана општине Косовска Митровица најотворенија демонстрација неспремности Приштине да, како се истиче, допринесе стварању нормалних међунационалних односа и друштвене климе на КиМ.

Додаје се да је образложење Приштине да би боравак Весића на КиМ био опасност за безбедност толико ''апсурдна'' да не заслужује ''озбиљан коментар''.

Канцеларија за КиМ ће о најновијем акту самовоље Приштине информисати представнике међународне заједнице на терену и посреднике у дијалогу Београда и Приштине, стоји у саопштењу.

Истиче се да је циљ сарадње Београда и северног дела Косовске Митровице стварање нормалних услова за живот Срба у том делу КиМ, као и да је свака опструкција те сарадње директан напад на права и положај српског народа у покрајини.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести