КБЦ: Младић по пријему хитно оперисан, у стабилном стању

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Дежурни лекар у Клиничко - болницком центру у северној Косовској Митровици Гојко Игрутиновиц изјавио је да је српски младић кога је група Албанаца убола ножем, оперисан и да је тренутно стабилно. 
izbodeni mladic, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

''Пацијент Б.Д. који је примљен у вецерњим сатима у стању искрвављења у хеморагичном шоку оперисан је хитно. Он је повређен хладним оружјем у пределу леве половине грудног коша и леве слабине са повредом крвних судова. Пацијент је оперисан и смештен је на одељење интезивне неге", рекао је Игрутиновић.

Младић је тренутно стабилно и његово стање се прати, додао је Игрутиновић.

Ивановић: Стабилизовано стање повређеног младића

Стање српског младића, кога је напала група Албанаца и убола ножем, тренутно је стабилизовано и за сада је добро, изјавио је данас генерални директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић.

"Он је после рањавања ножем у пределу левог слабинског предела и доњег дела грудног коша због крварења хитно оперисан. Заустављено је крварење из крвног суда и он је сада на интензивној јединици", рекао је Ивановић агенцији Танјуг.

Према његовим речима, очекује се повољан ток лечења, али младић ће до даљег бити под опсервацијом.

Симић позвао косовску полицију, Еулекс и Кфор да делују

Потпредседник Српске листе Игор Симић и председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић најоштрије су осудили напад на српског младића на главном ибарском мосту у том граду.

Симић је казао да реторика албанских политичара из Приштине подгрева ситуацију и ствара овакве инциденте у којима се угрожавају чак и малолетна лица.

"У име Српске листе, председника Горана Ракића, апелујем на надлежне институције да уложе максималне напоре, пронађу оне који су извршили ово недело и казне их, како би послали јасну поруку да насиље није прихватљиво", рекао је Симић, пренео је синоћ Косово онлине.

Он је апловао на грађане да остану суздржани али и опрезни јер, како је истакао, у наредном периоду како се буду приближавали ванредни парламентарни избори не могу се искључити овакви догађаји.

"Ми ћемо захтевати од свих надлежних органа, Кфора, Косовске полиције и Еулекса да појачају будност и повећају присуство на осетљивим тачкама између северног и јужног дела града како би се превентивно деловало у спречавању оваквих инцидената", рекао је Симић.

Председник привременог општинског органа Александар Спирић оценио је да овај инцидент јасно показује да српска заједница на Косову није безбедна и да су првокације свакодневне.

Плашимо се да време које је пред нама доноси додатни немир и дестабилизацију, казао је Спирић.

Спирић и Симић посетили су синоћ КБЦ у Северној Митровици где је оперисан српски младић који је избоден ножем на главном ибарском мосту у Митровици. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести