Кнежевић објавио списак преко 270 незаконито прислускиваних

ПОДГОРИЦА: Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић обелоданио је у парламенту списак од преко 270 особа које је, како каже, Агенција за националну безбедност (АНБ) незаконито прислушкивала.
Milan knezevic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кнежевић је списак прочитао јуче у парламенту, а потом га је и објавио као документ АНБ који има ознаку "поверљиво".

У питању су особе које су боравиле на семинару у хотелима „Палас“ и „Кастел ластва“ у Петровцу, од 3. до 5. јула 2020. године.

Кнежевић је, како је пренео портал РТЦГ, рекао да ни актуелни извештај Тужилачког савета није много другачији од ранијих у којем су пре свега прогонили чланове ДФ-а и представљали их као највеће непријатеље државе.

Он је, након што је прочитао списак, казао да су у питању људи које је само током 2020. године тадашњи директор АНБ Дејан Перуничић прислушкивао без одлуке Врховног суда.

На том списку је више од 270 чланова и активиста ДФ-а и чланова њихових породица, па, како је иронично приметио, гонити Перуничића за злоупотребу службеног положаја је неприхватљиво.

Кнежевић је указао да су свим тим људима постављани незаконито прислушкивачи у куће и пословне просторије, а праћење толико људи, политичких опонената, није забележено.

„Због овог треба да одговара не само он (Перуничић) са још два службеника, већ читава организована криминална група. Извештаји о раду тужилаштва раније су били смешни и све што ћемо данас чути је све што је било и раније, када су сва средства била дозвољена у борби против ДФ-а и наших породица. АНБ је асистирала у борби против ДФ од 2015. и позивам Бориса Милића да објави све што је прикупљено против функционера ДФ до данас“, наглашава Кнежевић.

Додао је да је смешно да је тужилаштво у поступцима изједначило џелата и жртву, па данас на клупи за оштећене од Перуничића је и бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић, те ДФ.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести