Команчини: Преиспитаћемо одлуку о признавању тзв. Косова

БЕОГРАД: Лига предвођена Матеом Салвинијем вратиће се на власти у Италији, а кад се то деси, преиспитаће одлуку о признавању лажне државе Косово, изјавио је истакнути функционер појединачно најјаче италијанске партије и посланик Вито Команчини.
Zastava samoproglašene Republike Kosovo Foto Tanjug / Z. Žestić
Фото: Застава самопроглашене Републике Косово Фото Танјуг / З. Жестић

"Сигурно је да је Косово велики проблем, чак за целу Европу. Ту су нарко-трафикинг, трговина људским органима, исламски терористи, повратници с ратишта. Наш став је да на сваки могућ начин пружзимо подршку Србији. И, да, одлуку о признавању Косова свакако ћемо преиспитати", рекао је Команчини за Српски телелграф.

Команчини, један од најближих сарадника Салвинија, најпопуларнијег политичара у Италији, рекао је и да је сигуран да Србија испуњава све што је потребно за чланство у ЕУ, за коју је рекао да је у кризи и да је дефинитивно потребно да се промени.

Он је оценио да су санкције према Русији погрешно решење, да због њих трпе многе италијанске компаније, и додао да подржава сарадњу Србије с Русијом и да буде мост између ЕУ и Евроазијске уније.

Додао је да има велико поштовање према политици председника Александра Вучића и оценио да су резултати Србије у економији импресивни.

Команчини, који је протеклог викенда присуствовао у Београду скупштини Српске народне партије, рекао је да сарадња две партије датира од пре годину дана.

"Драго ми је што делимо исте принципе, а ту пре свега мислим на одбрану структуре природне породице, однос према мигрантима, очување европског начина живота, одговор на демографску кризу", рекао је италијански политичар.

Он је рекао и да се Лига узда у победу на предстојећим изборима америчког председника Доналда Трампа, управо зато што и он дели те вредности.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести