"Комитске" ауто-колоне у неколико градова у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Учесници такозване патриотске ауто-колоне поново су вечерас изашли на улице више градова у Црној Гори, укључујући и Подгорицу, где су око пола сата блокирали саобраћај у Булевару Светог Петра Цетињског, испред зграде парламента.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija
Осим у Подогорици, ауто-колоне су одржане Никшићу, Херцег Новом, Котору, Беранама, Бару, Бијелом Пољу и Мојковцу, а учесници су носили државне заставе Црне Горе.
 
Учесници ауто-колоне у Подгорици окупили су се у насељу Забјело код графита Крста Поповића, одакле су кренули у вожњу улицама града, преноси ЦдМ.
 
Како додају подгоричке ''''Вијести'''', поједини учесници ауто-колоне прекривали су регистрације аутомобила налепницима на којима је писало "Црногорски покрет", а неки су регистарске ознаке прекривали и заштитним маскама. Прекривање регистарских ознака је прекршај.
 
Учесници ауто-колоне су, окупивши се испред зграде парламента у престоници Црне Горе, прекршили мере донете у циљу спречавања ширења заразних болести.
 
Према мерама које су на снази у Црној Гори, забрањено је окупљање становништва, како у затвореним, тако и на отвореним јавним местима, како и присуство и задржавање више од две пунолетне особе на отвореном јавном мјесту.
 
Како је раније најављено, сваке недеље ће се организовати скупови у свим црногорским општинама, уз поруку да "слободна и вечна Црна Гора никада неће нестати".
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести