Комшић: Нема "трговине" - РС за Косово

САРАЈЕВО: Хрватски члан Председништва БиХ, Жељко Комшић, изјавио је данас да нема никакве аналогије између Косова и Метохије и Босне и Херцеговине, и да је немогуће тражити је, те да "нико неће своје губитке компензовати на Босни и Херцеговини". 
komsic, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

У изјави достављеној Танјугу, Комшић наводи да у региону не може "постојати никакав преседан, који би се даље могао примењивати у региону".

"Неће бити никаквих разговора, ни промишљања о територијалном интегритету и суверенитету БиХ, нити ће било ко своје губитке компензовати на Босни и Херцеговини", навео је он.

Он додаје да политика етничких разграничења и етничког чишћења путем размене територија, односно заговарање те врсте политике, наводи он даље, је дестабилизације западног Балкана.

"Повратак на ретроградне политике и идеологије ''животног простора нација'' и политику такозваног ''хисторијског права'' води у хаос, не само на Балкану него у целој Европи", навео је Комшић.

Фена, која је такође објавила Комшићеву изјаву, наводи да је реч о Комшићевом реаговању на " поновно заговарање политике етничких разграничења и размјена територија, и све учесталије и отвореније калкулације србијанских лидера који се надају се да би трговина територијама у коначници могла довести до уједињења Србије и српског ентитета у Босни и Херцеговини, што би, по страховањима многих директно довело до рата".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести