Консултације о конститутивној седници новог сазива скупштине

БЕОГРАД: У Скупштини Србије почео је састанак председника парламента Ивице Дачића са представницима изборних листа које су придобиле поверење грађана на изборима 3. априла, а у циљу припрема конститутивне седнице новог сазива скупштине.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Dnevnik.rs

Састанак је почео око 12.30, а присуствује му и генерални секретар Скупштине Вељко Одаловић.

Листу "Александар Вучић - Заједно можемо све", која ће имати највише, 120 посланика у новом сазиву, на састанку представљају Владимир Орлић и Александар Марковић, а у име листе "Уједињени за победу Србију", која ће имати 38 посланика, ту су потпредседница С СП-а Мариника Тепић, Срђан Миливојевић из Демократске странке, те потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Листу "Ивица Дачић - Премијер Србије", која ће имати 31 посланика, представља потпредседник СПС-а Ђорђе Милићевић.

На састанку су и представници коалиције НАДА, која је на изборима 3. априла освојила 15 мандата, а коалицију "Морамо“ која је освојила 13 мандата данас "заступају" Радомир Лазовић, Небојша Зеленовић и Александар Јовановић Ћута.

Коалицију око Двери која је освојила 10 мандата представља лидер тог покрета Бошко Обрадовић, као и Жика Гојковић, који води део ПОКС-а, а на састанку су и представници Заветника, који ће у новом парламенту имати такође 10 посланика.

Савез војвођанских Мађара, који ће бројати пет представника у скупштини представља Елвира Ковач, а ту су ли представници листа "Муфтијин аманет" која ће имати три посланика, те "Заједно за Војводину" и СДА Санџака који имају по два посланика.

Једног посланика у новом сазиву имаће и Коалиција Албанаца долине.

Конститутивна седница Народне скупштине Србије заказана је за понедељак, 1. август.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести