Косовска полиција од уторка новчано кажњава за таблице

ПРИШТИНА: Косовска полиција од сутра ујурту почеће да спроводи меру изричања новчаних казни грађанима који имају аутомобиле са српским регистарским таблицама, саопштио је портпарол полиције Баки Кељани након данашњих неуспешних разговора у Бриселу.
Policija Kosova/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Кељани је за приштински Репортери рекао да је косовска полиција континуирано пратила сва дешавања и са оперативног аспкета вршила стручне процене у складу са којима је предузела, како тврди, "неопходне, разумне и законите мере за спровођење закона и одлука" Приштине.

Он је подсетио да је одлуком о регистарским таблицама предвиђено да се до 21. новембра изриче мера опомене грађанима који имају српске регистарске ознаке, а да је косовска полиција саопштила да ће од 22. новембра почети да изриче новчане казне.

Како је раније најављено, казне од 150 евра ће бити изрицане возачима који нису пререгистровали возила на РКС таблице.

Влада у Приштини почела је да 1. новембра да спроводи план у фазама о пререгистрацији возила, који је подразумевао да се првобитно изричу опомене возачима који нису пререгистровали возила на РКС таблице.

Према том плану, првобитно је требало да се изричу новчане казне

од 21. новембра, али је та одлука одложена за један дан.

У међувремену, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жожеп Борељ данас је имао провобитно одвојене, а потом заједничке, разговоре са председником Србије Александром Вучића и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Бриселу.

Вучић је након састанка, који су трајали дуже од седам сати, рекао да није постигнут апсолутно никакав договор.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести