Костреш: Бирачи који бојкотују изборе греше

БЕОГРАД: Бирачи који бојкотом желе да покажу своје оправдано незадовољство греше, јер останком код куће заправо помажу садашњој власти да добије још више гласова на изборима 21. јуна, изјавио је генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине и координатор Војвођанског фронта Бојан Костреш.
bojan kostres
Фото: Tanjug (J.Pap, arhiva)

Упитан да ли се Савез за Србију распао, с обзиром на то да више чланица жели да изађе на изборе, Костреш је рекао да он то не зна, јер они нису предмет његове политичке борбе, али је нагласио да је тешко одржати савез у којем се налазе социјалдемократе као што је ДС и екстремни десничари и љотићевци.

„Такав савез није савез идеје, није савез који жели да уради нешто позитивно. Не знам како Бошко Обрадовић и Александра Јерков могу да се договоре око било чега. Такве групације су унапред осуђене на пропаст“, рекао је Костреш у у емисији „Фокус“ на ТВ Б92.

Како је саопштио ЛСВ, Костреш је на Тв Б92 рекао да власт мора да се смени на изборима, демократским путем и европским средствима.

Он је навео да Уједињена демократска Србија, на чијој је листи Војвођански фронт предвођен ЛСВ, сматра да изборни услови нису савршени, али да се на изборе мора изаћи.

Костреш каже да су протести 1996. и 5. октобра 2000. уродили плодом, јер су на њима грађани бранили своју вољу исказану на изборима, а да када се на улици прави политичка промена, то је пуч или револуција.

„Сви они који верују у Европу и европске интеграције верујемо да ће гласати и очекујемо да ће гласати за УДС и на тај начин можете да промените нешто. Излазак на улице, насиље није прихватљиво, јер оно урушава демократске институције, урушава друштво и доводи до сукоба. Ми у УДС сматрамо да ниједан облик насиља није дозвољен“, навео је Костреш.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести