“Краљевина” није ушла у Парламент

БЕОГРАД: На основу пребројаних сто одсто гласова са поновљених избора, коалицији "За краљевину Србију" недостајало је неколико хиљада гласова да пређе цензус и уђе у Скупштину Србије.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

ПОКС сматра да би изборни резултат био сигурно бољи и довољан за прелазак цензуса да је поновљене изборе РИК заказао у недељу, а не радним даном и у моменту када поново расте број заражених корона вирусом, што је, сматрају, изазвало малу излазност.

“На поновљеним изборима побољшали смо изборни резултат и били трећи по броју гласова, али ипак недовољно да пређемо изборни цензус. Учврстили смо своју четврту позицију на политичкој сцени, после само три године деловања и то сматрамо великим успехом,” саопштио је председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Додао је да је важно и то што су успели да отворе битну тему у српском друштву, а која је била забрањена 75 година - да ли Србија треба да буде република или да се обнови монархија.

Он је захвалио свим монархистима који су гласали за њих и нагласио да им обећавају да ће још снажније наставити борбу за суверену, уставну, парламентарну Краљевину Србију и за њене вредности, јер у ту идеју чврсто верују.

“Наше време тек долази! С вером у Бога, за Краља и отаџбину,” рекао је председник ПОКС-а Жика Гојковић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести