Крамон: ДСК да одустане од рушења владе

ПРИШТИНА: Немачка посланица и специјални известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон поново је позвала Демократски савез Косова, Исе Мустафе, да не руши приштинску владу.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Коментаришући синоћњи протест грађана, који су буком са прозора и балкона, против понашања политичких лидера у актуелној ситуацији, изјавила да се нада да до гласања о неповерењу владе актуелног премијера Аљбина Куртија неће доћи.

"Врло добро: Људи су на креативан и цивилизовани начин показали узнемиреност због оног што сам назвала државним ударом на Косову … Надам се да ће ДСК то разумети”, написала је Крамон на свом твитер налогу.

Грађани Косова су први пут синоћ правећи буку са својих прозора и тераса протестовали против понашања политичких лидера у ситуацији ширења заразе корона вирусом.

Протест је инициран на друштвеним мрежама, а грађани су позвани да петоминутним лупањем у шерпе, лонце и друге предмете буком изразе протест против политичара за које сматрају да у актуелној ситуације воде рачуна само о својим личним и партијским интересима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести