Кривокапић: Ускоро термин потписивања Уговора са СПЦ

ПОДГОРИЦА: Влада Црне Горе спремна је за потписивање Уговора са Српском православном црквом (СПЦ), саопштио је данас премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је на Твитеру навео да је разговарао с патријархом СПЦ Порфиријем и најавио да ће термин потписивање уговора ускоро бити усаглашен.

"Ово питање не сме бити предмет политизације или подметања, не би ли се остварио који политички поен. Ако је СПЦ задовољна, није ми јасно што су незадовољни неки који се данас представљају њеним заштитницима", написао је Кривокапић.

Председник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић позвао је раније данас Кривокапића да без одлагања потпише темељни уговор са Српском православном црквом.

"Позивам Здравка Кривокапића да са Српском православном црквом без одлагања потпише темељни уговор који му је достављен прошле недеље. Време нам цури", написао је Кнежевић на Твитеру.

Подгоричка "Борба" објавила је претходно, позивајући се на незванична сазнања, да је уговор Кривокапићу предао високи службеник Патријаршије СПЦ у манастиру Ждребаоник, уз присуство владике Јоаникија.

Како се наводи, уговором би се заштитила сва права верника и имовине која припада Српској православној цркви и њеним епархијама.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести