Куцањем на врата Председништва, завршен још један протест

БЕОГРАД: У Београду је вечерас одржан још један протест "Један од пет милиона", који је почео окупљањем код Ректората, а завршен испред Председништва Србије.
Танјуг/А. Левајковић
Фото: Танјуг/А. Левајковић

Организатори протеста су на крају шетње упалили бакље и покуцали на врата Председништва.

На почетку протеста, окупљенима испред Ректората обратила се организаторка протеста Валентина Рековић која је подсетила на, како је рекла, срамну изјаву министра просвете Младена Шарчевића да међу професорима који су подржали протесте нема озбиљних имена.

Она је рекла да им сада министар обећава "холограмске наставнике", а власт спуштање изборног цензуса са пет на три посто.

Рековић је поручила учеснике протеста да им такав поклон не треба, ни 0,1 посто, ни 15 посто, и позвала их у шетњу до Председништва Србије, како би председник, како је рекао, ту поруку боље чуо.

Током шетње, организатори протеста су се заустављали код зграда Народног позоришта, Дома омладине, Радио Београда, Политике, Атељеа 2012 и Радио-телевизије, Србије и лепили плакате са поруком да ће их заменик градоначлнеика Горан Весић продати као што продаје зграде Београђанке и Центра "Сава".

Испред Атељеа 212 позвали су на минут ћутања за преминулу глумицу Неду Арнерић.

Код зграде Председништва окупљенима се обратио један од организатора протеста, Срђан Марковић, који је рекао да ће заменик градоначелника Горан Весић и њу "продати".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести