Кустурица у Москви: Парада победе - место стварног поноса

МОСКВА: Прослављени филмски режисер Емир Кустурица, који ће сутра у Москви присуствовати Паради победе на Црвеном тргу, изјавио је да је то место стварног поноса, а да ће дефиле најјачег и најмоћнијег наоружања бити на неки начин идеја која се везује и за наш опстанак.
e
Фото: Youtube Printscreen

Кустурица је рекао Срни да једна од последица глобализације јесте ревизија историје, пошто глобални утисак о постојању малих народа није повољан.

"Ову победу извојевала је совјетска армија заједно са партизанским и другим герлиским представницима малих народа, а међу тим малим народима смо и ми, за разлику од многих малих народа који су били управо везани за страну која је поражена", рекао је Кустурица.

Он је нагласио да се данас дешава парадокс па се совјетски представници, односно руски наследници, не појављају на великим прославама завршетка Другог светског рата, него су сви поистовећени - и поражени и жртве и џелати.

Прослављени режисер каже да зато има место на коме се само потврђује идеја нашег опстанка, а то је Парада велике победе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести