Лајчак није демантовао могућност да ће бити изасланик за дијалог БГ и ПР

БРАТИСЛАВА: Министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак изјавио је да ће, након што му истекне мандат, вероватно у Бриселу радити за Европску унију, али није коментарисао спекулације да ће бити специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине.
miroslav lajcak, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Лајчак је у разговору за словачку Таблет телевизију рекао да је примио неколико занимљивих понуда за посао.

"У овом моменту то изгледа овако - баш као што сам се 2012. године вратио у Словачку из Брисела, где сам радио за ЕУ, тако ћу се сада, осам година касније, вратити у Брисел, у ЕУ", рекао је Лајчак, пренела је агенција ТАСР.

Лајчак је рекао да себе доживљава као дипломату позајмљеног за политику, а сада се враћа ономе што му је најближе, а то је дипломатија.

Словачка агенција подсећа да председник Србије Александар Вучић није почетком фебруара искључио могућност да би Лајчак могао да постане посредник ЕУ за дијалог Београда и Приштине.

Високи представник ЕУ за спољне послове и безбедност Жозеп Борел предложио да се изабере специјални изасланик за Западни Балкан, а његов портпарол Петер Стано одбио је да коментарише могућу номинацију Лајчака за тај посао.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести