Лајчак сутра на Косову

БРИСЕЛ: Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лачак, требало би да стигне у Приштину сутра, речено је Танјугу у Бриселу.
miroslav lajcak, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

У канцеларији специјалног преседставника потврдили су да је лет из Цириха за Тарину отказан током дана и да се ради на томе да Лајчак са што мање кашњења стигне на Косово.

”Када се нађе на терену, Лајчак ће се састати са саговорницима како би утврдили конкретне датуме и модалитете за брз наставак дијалога Београда и Приштине”, речено је Танјугу у Бриселу.

У канцеларији Мирослава Лајчка нису могли да потврде да ли ће се специјални представник током посете Приштини састати и са председником тзв Косова Хашимом Тачијем, који је у више наврата одбио да учествује у разговорима којима посредује Лајчак.

Раније је у Бриселу најављено да ће се Лајчак након избора у Србији 21. јуна састати и са званичницима у Београду као би утврдили оквире за наставак дијалога.

ЕУ као главни посредник у дијалогу Београда и Приштине још није дала свој коментар на најаву изасланика америчког председника Ричарда Гренела да би две стране требало да се састану у Вашингтону 27. јуна на разговорима о нормализацији односа.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести