Љајић: Име мандатара за 15 дана, нова влада крајем августа

БЕОГРАД: Председник СДПС и потпредседник Владе Расим Љајић каже да је план да конститутивна седница Скуштине Србије буде одржана крајем јула или у првој недељи августа, а да до краја августа буде формирана нова влада.
ljajic
Фото: Танјуг (видео)

Љајић верује да ће за 15 дана бити одржан нови круг консултација са председником Србије Александром Вучићем и да ће он тада изаћи и са именом мандатара.

На косултацијама смо имали садражајан и добар разговор који није био посвећен пресоналним темама, већ пре свега планом и програмом шта та влада у наредне четири године треба да уради, рекао је Љајић на ТВ Пинк.

Љајић, чија је странка била на листи “Александар Вучић - За нашу децу”, навео је да ће СНС одредити ко ће бити коалициони партнер у наредној влади.

У Пазару ситуација нешто боља, још увек нестабилно

У Новом Пазару епидемиолошка ситуација се најпрецизније може окарактерисати као нешто боља, оценио је Љајић који је додао да још није стабилно јер се свакодневно бележи нови број преминулих, што забрињава.

Он је казао да је позитивна околност то што је мањи притисак на болницу, има мање пријема, а више места у болници.

На крају крајева и они који долазе долазе са лакшом клиничком сликом за разлику од пре месец дана када је велики број људи у кратком временском периоду дошао са тешким обностраним упалама плућа покушавајући да се пре тога лече код својих кућа, казао је Љајић.

Додаје да је народ сада пуно више уплашен, па самим тим и опрезан и да се придржавају свих мера заштите, за разлику од почетка.

Све то заједно буди наду да ће се ситуација из дана у дан смиривити уколико не буде неких нових изненађења, наводи.

Према његовим речима, Нови Пазар је био изложен жестоким критикама и нигде у Србији локална самоуправа није била предмет таквих напада и политизације као Пазар.

Све је покушано да се пребаци на политички терен, каже Љајић и додаје да су сви када се појавио проблем у Пазару могли да виде да није проблем у опреми, већ у недостатку кадра.

Ако хоћете да лечите неку болест морате да поставите дијагнозу. Тада смо сви говорили, што су мање-више сви знали, да проблем није у опреми, већ у недостатку кадра, а осим тога значајан број људи је био ван строја јер су били оболели од ковида и на такав систем сте имали велики број људи у кратком временском периоду и здравствени систем није могао да издржи, наводи потпредседник Владе.

Каже да су то потврдили и лекари који су дошли из Краљева, Крагујевца, Чачка, свих градова Србије, као и лекари који су дошли из БиХ и да није било тешко то одмах увидети.

Захваљујући лекарима са стране ми смо успели да пребродимо кризу и биће нам потребна још неко време та помоћ лекара са стране да уђемо у мирнији период, каже Љајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести