Љајићу није дозвољен улазак на КиМ на парастос Ивановићу

БЕОГРАД: Председнику СДП Србије Расиму Љајићу припадници косовске полиције нису дозволили да пређе административну линију на Јарињу и да у Косовској Митровици присуствује обележавању треће годишњице убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.
Rasim Ljajić Foto: Tanjug/S. Radovanović
Фото: Tanjug

Љајић је на Јарињу, како је саопштено из СДП, задржан више од два сата, јер му је најпре речено да се према подацима из базе КПС води као министар у Влади Републике Србије и да му је због тога потребна дозвола за прелазак административне линије.

Када је Љајић објаснио да није члан владе и да у Косовску Митровицу иде у својству грађанина на обележевања годишњице убиства Оливера Ивановића, припадници КПС су рекли да сачека пар минута, а тих пар миута је трајало два сата.

После тога Љајић је, како се наводи у саопштењу, званично обавештен да не може да уђе на Косово и Метохију, а као разлог, незванично му је речено да политичарима и државним званичницима Републике Србије није дозвољен улаз због изборне кампање, која је у току.

СДП Србије ће о овом инциденту обавестити све релевантне међународне организације, а посебно оне које се баве заштитом људских. Питамо се о каквом слободном протоку људи, роба и капитала и заједничком тржишту, ЦЕФТи или “мини Шенгену”, можемо говорити, ако се не дозвољава ни одлазак на обележавње годишњице нечије смрти.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести