ЛДП: Ледоломац за Басару, чувара грађанске мисли у Србији

БЕОГРАД: Либерално-демократска партија одлучила је да награду "Ледоломац године", коју традиционално додељује поводом Међународног дана људских права, овог пута додели књижевнику Светиславу Басари.
svetislav basara, youtube printscreen
Фото: Svetislav Basara, foto: Youtube printscreen

"Светислав Басара је својим деловањем у јавности показао да су храброст у изношењу ставова и борба за идеје у које верује основна црта његовог карактера, али и да је истрајност у одбрани грађанске мисли и модерне Србије нешто око чега нема компромиса", наводи ЛДП.

Награда је, објашњава ЛДП, израз захвалности и поштовања те странке за све што Басара чини у овом тренутку.

"Пре свега зато што својим разумом чува нормалност у јавном простору, чиме се снажно супротставља атмосфери која уништава наше међусобне односе, у којој се свакодневно повећава степен агресије у друштву", поручују из ЛДП.

Награду "Ледоломац године" ЛДП додељује појединцима или групама људи који су својим активизмом допринели афирмацији људских права, заштити мањинских група, као и онима који су допринели култури дијалога и толеранције у друштву, а пре Басаре добили су је Латинка Перовић, Биљана Ковачевић Вучо, Мирко Ðорђевић, Лазар Стојановић, Петар Луковић, Милош Васић, Биљана Србљановић и Мрђан Бајић, као и Иницијатива младих за људска права.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести