ЛДП: Шешељева изјава захтева осуду друштва

БЕОГРАД: Либерално демократска партија оценила је данас најновију изјаву лидера радикала Војислава Шешеља у којој позива председника Томислава Николића да помилује Србе који су осуђени пред Специјалним судом за ратне злочине, као и Звездана Јовановића који је осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића, као "скандалозан и опасан испад".
seselj-blu010.jpg
Фото: Дневник (Б. Лучић)

ЛДП у саопштењу оцењује да таква изјава "захтева најоштрију осуду од стране државних институција, политичких партија, невладиних организација и целокупног нашег друштва".

ЛДП сматра да Шешељ на овај "подмукли" начин покушава да оживи оно мало политичке каријере што му је остало".

Та странка указује да оптуживање судова ове земље од стране радикала да раде по диктатима САД и западних сила јесте чињеница о којој не треба расправљати, али на коју се мора реаговати, додајући да је Шешељу боље да уместо у таблоидима, своје виђење убиства премијера Зорана Ђинђића образложи у тужилаштву и пред судовима који су надлежни за то. 

ЛДП осуђује ове иступе и напомиње да ће увек бити брана ретроградним и националистичким снагама, наводи се у саопштењу.

Шеф посланичке групе СРС Војислав Шешељ поново је данас позвао председника Томислава Николића да помилује Звездана Јовановића, као и да донесе одлуку о помиловању свих Срба који су осуђени пред Специјалним судом за ратне злоцине и упућени на издржавање казне.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести