Линта: Дипломатском офанзивом спречити намере Подгорице 

БЕОГРАД: Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта упутио је подршку прогласу са јучерашњег Сабора Српске православне цркве (СПЦ) у Подгорици, којим се од владе Црне Горе тражи да повуче спорни Предлог закона о слободи вероисповести.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

Истовремено је позвао српско Министарство спољних послова да поведе снажну дипломатску офанзиву и информише све значајне међународне факторе са намерама Владе Црне Горе да отме светиње и црквену имовину Српске православне цркве. 

Србија, како каже Линта, има националну, уставну и моралну обавезу да брине о Србима у Црној Гори и да конкретно помогне да се поштују њихова национална права, као и да активно помогне СПЦ у одбрани својих светиња и законских права. 

"Сваком разумном човеку је апсолутно јасно да је предлог закона о слободи вероисповести суштински усмерен против СПЦ у Црној Гори с циљем отимања храмова и пљачке црквене имовине и предаје непризнатој тзв. Црногорској православној цркви", нагласио је Линта у писаној изјави. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести