Линта: Покренути кривични поступак за убиство 305 Срба

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поново је данас позвао Тужилаштво за ратне злочине Србије да покрене кривични поступак за 305 убијених српских цивила и војника из Скелана и околних села код Сребренице, међу којима је и њих 69 који су усмрћени на данашњи дан 1993. године.
m
Фото: Youtube Printscreen

У писаној изјави, Линта наводи да су две трећине настрадалих Срба били цивили.

Каже да је прошло 28 година од почињених злочина, а још увек не постоји ниједна судска пресуда пред Хашким трибуналом и Судом БиХ за убиства Срба у Скеланима, као и на подручју читавог средњег Подриња.

Такође, наводи да не постоји ни пресуда за злостављање и брутално мучење заробљених српских војника и цивила у сребреничким логорима.

Линта је истакао да Србија треба да покрене снажну политичку и дипломатску борбу за истину у међународној заједници о карактеру рата у БиХ и страдању српског народа деведесетих година прошлог века.

Наводи да Срби не могу да очекују правду од правосуђа БиХ јер, каже, није професионално и независно, већ је селективно и у функцији бошњачке политике чији је стратешки циљ укидање Републике Српске и стварање муслиманске БиХ.

Српским цивилима и војницима из Скелана, убијеним у нападима муслиманских снага из Сребренице, данас је служен парастос, а помену је присуствовао и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести