Лончар и Ристичевић дали исказ о нападу посланика Двери

БЕОГРАД: Министар здравља Златибор Лончар и посланик Марјан Ристичевић данас су у Првом основном тужилаштву дали исказ у својству оштећених у оквиру кривичног поступка који се води против лидера "Двери" Бошка Обрадовића и још четворице окривљених за насилничко понашање према њима, испред Дома Народне скупштине 8. маја ове године.
loncar, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Они су током испитивања детаљно описали догађај испред Дома Народне скупштине, наводи се у саопштењу тужилаштва које је објављено на његовом сајту.

Лончар је рекао тужилаштву да је приликом уласка у скупштину видео групу људи, међу којима је препознао Бошка Обрадовића који му се, како је навео, уносио у лице уз претње да ће га ухапсити.

Обрадовић је, према сведочењу Лончара, покушао и да га повуче за рукав десне руке, док су остали окривљени викали и вређали га.

Ристичевић је тужиоцу рекао да су се окривљени сјурили према њему чим су га приметили на степеништу Дона Народне скупштине, упутивши му низ увреда, попут: „лопове“, „ђубре“.

Том приликом је задобио 5-6 удараца, од којих је видео да му је два ударца у пределу главе задао Бошко Обрадовић, а остале друга тројица окривљених, наводи се у информацији тужилаштва.

Додаје се да је Ристичевић о телесним повредама које је том задобио доставио тужилаштву повредну листу, наводећи да се придружује кривицном гоњену окривљених и истиче имовинскоправни захтев.

Тужилаштво ће у наставку доказног поступка испитати сведоке, наредити вештачење повреда и предузети све остале радње које су неопходне ради утврђивања чињеничног стања и правне квалификације дела, а потом ће донети коначну одлуку о овом случају.

Кривичном пријавом поред Обрадовића обухваћени су и посланици М.Ђ, Д.Ђ. и С.М и сви се терете за насилничко понашање јер су, како се сумња, повредили Ристичевића, након чега су грубо вређали и угрозили сигурност министра.

На саслушању у Првом основном тужилаштву у Београду у Београду крајем маја, Обрадовић и остали осумњичени су негирали насиље над Лончарем и Ристичевићем, наводећи да није било физичког обрачуна нити жеље за тим, већ да је то био политички протест четворо посланика Српског покрета „Двери“.

Након изношења одбране, сви су одбили да одговарају на конкретна питања тужиоца.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести