Лончар: Политизовање у Пазару не помаже против короне

НОВИ ПАЗАР: Министар здравља Златибор Лончар рекао је данас у Новом Пазару да болница у том граду има довољно и медицинске опреме и здравствених радника да се носи са повећаним бројем оболелих од короне, а посебно је истакао, на добацивања и звиждуке из масе испред болнице, да "не знају шта раде" и да пребацивањем здравственог на политички терен неће помоћи у санирању ситуације.
zlatibor loncar, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Лончар, који је посетио Нови Пазар са премијерком Аном Брнабић, због актуелне ситуације са корона вирусом и повећаног броја заражених рекао је грађанима да одговорно тврди да у болници има свега довољно: лекова, материјала, заштитне опреме.

"Не само да има довољно, већ смо донели и додатне количине. Тренутно је са тим додатним количинама болница у Новом Пазару боље опремљена од било које болнице у Србији", рекао је Лончар и истакао да је донето још заштитне опреме, један ултразвук апарат, гастроскоп и друго.

Систем је успостављен и ситуација је под контролом, тврди министар, али додаје додао да то, изгледа, неком не одговара.

Најавио је да ће се проширити капацитети болнице у Пазару и да ће ако буде потребно цела болница бити претворена у ковид болницу.

Позвао је све лекаре и сестре да се јаве до 16 сати управи болнице у Новом Пазару и да могу да добију посао, као и да то важи и за Тутин, тако да ће сви добити посао који испуњавају услове, на одређено и на неодређено време.

Ситуација у Тутину сложена, део пацијената пребацујемо у Пазар

Ситуација у Тутину са епидемијом корона вируса је сложена, јер су оболели углавном старији грађани, каже министар здравља Златибор Лончар и додаје да ће део тих пацијената бити у току дана или сутра пребачен у Општу болницу у Новом Пазару.

"Они су под контролом. Прати се њихова клиничка слика. Договорили смо се да део тих пацијената буде данас или сутра пребачен у Нови Пазар. У Пазару ће бити ослобођени болнички капацитети у току дана", рекао је Лончар и додао да ће у Тутин отићи још здравствених радника, јер их тамо тренутно нема довољно.

Он је навео да се ситуација прати из сата у сат.

Истиче да су пацијенти евидентирани, а тамо где је било потребно укључена је терапија.

Док се министар обраћао новинарима окупљена група грађана звиждала је и узвикивала: "лопови, лопови".

Он је рекао да ће здравствени систем помоћи свима и "онима који су дошли да звижде и њиховим најмилијим".

"Ту смо свима да помогнемо, то је наша обавеза. Не сме никаква разлика да се прави. Здравствени радници су положили заклетву и помоћи ће и онима који звижде и њиховој деци и њиховим родитељима. У томе се ми разликујемо од њих", закључио је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести