ЛСВ: Фашисти у Новом Саду

НОВИ САД: Крајње је време да Нови Сад покаже да неће толерисати фашисте и неонацисте на својим улицама, поручила је данас Лига соцјалдемократа Војводине (ЛСВ) посећајући да су фашистички графити пре више од месец дана осванули на Кеју жртава рације, једног од симбола страдања од фашиста и окупатора, а да виновници још нису пронађени.
lsv
Фото: LSV

Исто је и са графитом који је тада освануо на згради Филозофског факултета и велича фашисту и сарадника окупатора Димитрија Љотића, истиче ЛСВ.

У саопштењу је нагчашено да се "анисемитски и фашистички графити на новосадском насељу Сателит не појављују први пут", и да "сада коинцидирају и са повратком у град Горана Давидовића Фирера, вође забрањеног Националног строја".

Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине позвао је "све надлежне органе да утврде ко су виновници све чешћих фашистичких графита и порука мржње на улицама Новог Сада", наглашавајући како "није довољно само окречити графите који наносе љагу Новом Саду".

"Потребно је пронаћи и санкционисати њихове ауторе, али и налогодавце и идеологе", поручује ЛСВ, упозоравајући да "они који су у стању да исписују фашистичке графите на кеју, код Споменика жртвама рације, исписују фашистичке поруке, а затим величају фашисту и сарадника окупатора какав је био Димитрије Љотић и исписују антисемитске пароле - неће сами престати да то раде".

Неопходна је хитна реакција и оштар обрачун са фашистима или ће они ускоро да се охрабре и изађу из мрака. Ако се то деси, онда ће на улицу поново и лигашице и лигаши, да им се супротставе. Неће нам бити први пут, поручује у  саопштењу ЛСВ.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести