ЛСВ: "Права" опозиција одговорна за Вучићеву свевласт

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) у данашњем саопштењу навела је да су континуирани напади самопроглашене "праве" опозиције на Војвођански фронт и ЛСВ израз немоћи и покушај да се прикрије одговорност те групације за погрешне потезе које као последицу имају остваривање свевласти Александра Вучића, СНС и њихових коалиционих партнера.
lsv
Фото: LSV

Како наводи ЛСВ, идеја бојкота избора се показала као "катастрофални политички промашај", о чему, кажу, сведоче и недавне изјаве Бошка Обрадовића и Бориса Тадића,

Истичу и да је то само једна у низу политичких грешака које су ојачале Вучићев режим.

Из ЛСВ наводе да су међу тим "промашајима" и несналажење на председничким изборима, затим "узалуд потрошена грађанска енергија и нада да се тако нешто може променити на протестима које су уништили представници те групације", на формирање Савеза за Србију.

Међу њима су и Споразум с народом који су, кажу из ЛСВ, заташкали и остале потезе којима су појединци из СзС желели да постигну политички монопол над опозиционим деловањем и тиме обезбеде себи гласове свих оних који се не слажу са режимом.

А својим потезима, у ствари, ојачавали Александра Вучића, наводи се у саопштењу ЛСВ.

Након свега тога, додају, логично се поставља питање "да ли су они толики политички аматери или све ово време заправо раде за Вучића, под маском опозиционог деловања".

Истичу да су ЛСВ и ВФ у опозицији у односу на Вучића зато што је, кажу, "централиста и националиста", због спорих европских интеграција, зато што је преблизу Русији и Кини и зато што Српској православној цркви дозвољава да буде политички фактор у секуларној држави Србији.

Ми смо се јасно одредили и према питању Косова и према питању „српског света“, као и према потреби сарадње са бившим југословенским републикама. Такве ставове, међутим, не чујемо од самопрокламоване праве опозиције јер се они по већини ових питања слажу са Вучићевом националистичком политиком, само би желели да буду Вучићи уместо Вучића, наводи ЛСВ.

Некада смо имали, додају, ДОС - Демократску опозицију Србије, а данас имамо ПОС - Православну опозицију Србије.

Кажу да ће Војвођански фронт не само трагати за својим кандидатом на будућим председничким изборима, већ ће изаћи и са јасним предлозима измена изборног система, у којима ће бити омогућена боља заступљеност грађанки и грађана из Војводине и свих крајева Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести