ЛСВ: Зауставити говор мржње према Црној Гори

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине саопштила је данас да је у суботу поподне у Зрењанину током протеста подршке Србима у Црној Гори запаљена фотографија председника Црне Горе Мила Ђукановића, као и да су ношене и узвикиване пароле шовинистичке и расистичке садржине и затражила од надлезних да приведу правди виновнике тог инцидента.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

ЛСВ у саопстењу, које је потписао председник Ненад Чанак, наводи и да после паљења заставе Црне Горе пред амбасадом ове државе у Београду, најновији инцидент "само је још један доказ да националистичке и екстремно десне групације слободно делују и да отворено крше Устав и законе наше земље".

ЛСВ очекује да Србија спречи деловање екстремиста и санкционише починиоце кривичних дела у Београду и Зрењанину, оцењујући да би "ћутање државе, које најчешће значи одобравање, било опасније од лудила екстремиста који пале фотографије и заставе".

Позвали су представнике власти и како кажу, самозване „праве опозиције“, да обуздају своју "хушкачку реторику и свакодневни говор мржње према Црној Гори".

"У временима криза увек изнова се показује како Србији недостаје права европска алтернатива", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести