ГО ДС донео одлуку о учешћу у формирању савеза

БЕОГРАД: Главни одбор ДС донео је данас одлуку о уцешћу у формирању опозиционог Савеза за Србију, објавили су данас функционери ДС на твитеру. 
Lutovac Zoran/Tanjug
Фото: Tanjug

"ДС донела одлуку о уцешћу у формирању опозиционог савеза. Предстоји нам велика борба. За грађане, за бољу Србију, за бољи живот у њој", написала је на свом твитер налогу потпредседница ДС Александра Јерков, а Балша Божовић је честитао демократама на тој одлуци и поручио:

"Велики дани за наше грађане тек предстоје". 

Председник ДС Зоран Лутовац предложио је раније данас ГО странке да се уђе у разговоре о формирању Савеза за Србију у коме ће, каже ДС, бити члан и оснивач. 

Лутовац је новинарима уочи почетка седнице ГО, упитан да ли ће ДС бити стожер Савеза, казао да ће ДС имати равноправан статус са свим другим странкама које ће бити оснивачи, да се о томе разговарало са председницима других странака и да је то заједнички договор.

Упитан које би то странке могле да уђу у Савез, који је иницирао Драган Ðилас, рекао је да то не може да претпостави, али да је свакако Савез отворен за партије аутентичне опозиције без обзира на њихову полтичку оријентацију.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац предложио је данас Главном одбору странке да се уђе у разговоре о формирању Савеза за Србију у коме ће, каже ДС бити члан и оснивач.
 

Лутовац је новинарима уочи почетка седнице ГО рекао да очекује да ће после дискусије бити донета одлука да ДС уђе у формирање Савеза за Србију, а упитан да ли ће бити стожер Савеза рекао је да ће ДС имати равноправан статус са свим другим странкама које ће бити оснивачи.

Како је навео, о томе се разговарало са председницима других странака и то је заједнички договор.

Упитан које би то странке могле да уђу у Савез, који је иницирао Драган Ђилас, рекао је да то не може да претпостави, али да је свакако Савез отворен за партије аутентичне опозиције без обзира на њихову полтичку оријентацију.

Како је рекао, сврха Савеза је да буде широк, те да програмско идеолошке оријентације треба оставити по страни, те да се не инсистира на разликама већ на сличностима и на ономе што их повезује.

На отвореном делу седнице ГО Лутовац је рекао да су још на београдским изборима грађани очекивали да се створи савез - заједницка опозициона листа, да је ДС ишла самостално на те изборе и да су то бирачи препознали као опструкцију.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести