Мали: Вучић од мандатара тражио континуитет и нову енергију

БЕОГРАД: Члан Председништва СНС Синиша Мали рекао је вечерас да је Председништво једногласно прихватило предлог Александра Вучића за мандатара нове владе, која ће, како је рекао, бити влада континуитета и нове енергије.
mali
Фото: TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Мали је после седнице Председништва СНС рекао да је Вучић новом мандатару сугерисао да су ротације међу садашњим члановима владе могуће, али да жели нову енергију и нова лица.

Мали је новинарима, након седнице, рекао да ће у наредних седам дана бити одржана нова седница Председништва, када ће мандатар изнети визију нове владе и саопштити конкретна имена.

"О кадровским решењима није било речи, биће наредних дана. До понедељка ће бити нова седница Председништва СНС са конкретним предлозима за министре нове владе", рекао је Мали и додао да ће тада бити речи и одоносима са коалиционим партнерима.

Како је рекао, тема су били резултати претходне владе и о томе шта је до сада урађено, наводећи да нова влада треба да буде још енергичнија и боља.

Мали је поручио да ће пред новом владом бити три приоритета - јачање економске, војне и здравствене моћи.

"Приоритет је даљи раст економије и напредак привреде, повећање животног стандарда, плата и пензија. Не одустајемо од циља Србија 2025, просечне плате од 900 евра и пензије од 430 евра. Други приоритет је раст војне моћи о одбрамбене способности Србије. Треће јачање здравствене моћи, борба са короном и здравственим изазовима", рекао је Мали.

Он је поновио да ће се вечерас у 20 сати, у складу са уставним овлашћењима, председник Александар Вучић обратити јавности и саопштити име мандатара и очекивања од нове владе.

Упитан да ли себе види у новој влади, Мали је рекао да увек говори да је њему жеља да буде део тима Александра Вучића, да следи његову визију и да буде СНС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести