Маринковић: Немоћ и инфериорност разлог Јеремићевог понашња

БЕОГРАД: Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић оценио је вечерас да се Вук Јеремић простачким речником огласио на твитеру таргетирајући по ко зна који пут председника Србије Александра Вучића.
Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković Foto: Tanjug/video
Фото: Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић Фото: Танјуг/видео

"Само немоћ и интелектулна и свака друга инфериорност ове особе могу да објасне овако понашање, а изгледа да је тачка на "и" било истраживање америчког УСАИД у којем се јасно види да Вучић има неподељену подршку грађана Србије и да ће његова странка опет маестрално победити на наредним парламентарним и локалним изборима, а да је подршка вашем бојкоту 1,2 одсто, дакле на нивоу статистичке грешке", навео је Маринковић у саопштењу.

Он указује да је "овај велики зналац" за чијег вакта је тзв. Косово признало преко 100 држава, разорена економија земље без било какве визије и знања о вођењу народа и државе узео за право да најгнусније вређа и оптужује Вучића и обезвређује његов рад.

"Знајући да им је план насилног рушења власти пропао, а стратегија бојкота доживела потпуни фијаско, остало му је само да у маниру уличара вређа и омаловажава лидера који је свој живот, породицу, сву своју енергију и знање употребио како би Србија била снажнија, независна, економски и војно јака и стабилна", истакао је Маринковић.

Он је оценио да је Вучић за неколико година учинио да Србија постане респектабилна земља и поуздан партнер најјачих светских сила, да постане економски лидер региона, да драстично повећа квалитет живота својих грађана и да води политику искључиво у сопственом националном интересу.

"За разлику од вас који сте једно говорили у Америци, друго у Кини, треће у Русији, а све време уствари са Роћеном и сличнима "ј…. мајку Србији", написао је Маринковић.

Он је поручио да Јеремићу то више неће дозволити ни Вучић, а ни народ Србије.

"Србија ће и даље одржавати одличне односе и са Америком, Русијом, Кином, али и свима онима који желе да овде раде и инвестирају, водиће рачуна о свом народу где год он живи а за своје националне интересе ће да се бори мудро, хладне главе имајући у виду крајњи резултат а то је увек бољи живот грађана Србије и очување мира и стабилности", закључио је Маринковић.

Јеремић се раније данас на Твитеру увредљивим и непримереним речником осврнуо на председника Србије и његову политику.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести