Маринковић: Улога САД значајна за развој и стабилност региона

БЕОГРАД: Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић изјавио је данас да је улога САД од суштинског значаја за развој и стабилност региона и изразио задовољство приступом администрације председника Доналда Трампа Балкану.
marinkovic
Фото: Tanjug/Z.Zestić, arhiva

"Амбасадор Ричард Гренел је унео нову енергију у дијалог Београда и Приштине", рекао је Маринковић на "8. београдској НАТО недељи" и додао да су иницијативе САД по питању дијалога први корак да се дође до компромисниог решења.

Маринковић је рекао и да би требало заједнички да се позове Вашингтон да буде присутнији у региону, јер се показало да има проактивну улогу.

Он је указао на улогу Кфор-а као јако важну и додао да нас то више мотивише на сарадњу са НАТО, која је веома значајна, иако је, како је рекао, Србија војно неутрална.

"Иако је тренутно епидемија Ковид-19 ово је прави тренутак да се интензивира сарадња са САД и да се она постави на виши ниво", рекао је Маринковић.

Према његовим речима, суштински је важно за Србију и њене грађане да се сарадња са НАТО представи на прави начин, као и импликације те сарадње не само на безбедност у региону, већ и на развој у другим областима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести