Марковић: Тепић саботира своју државу

БЕОГРАД:  Потпредседник СПС Предраг Марковић изјавио је данас да функционерка Странке слободе и правде Мариника Тепић саботира своју државу наводима да је Ивица Дачић од приватника узимао новац како би финансирао повлачење признања Косова.
Potpredsednik SPS Predrag Marković Foto: Tanjug/video
Фото: Потпредседник СПС Предраг Марковић Фото: Танјуг/архива

Он је у изјави Танјугу, а поводом њене изјаве да је министар спољних послова Ивица Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац у кешу од угледних привредника, па и од трговца оружјем Слободана Тешића, како би финансирао дипломатске активности у вези са повлачењем признања тзв. Косова, рекао да је тешко било где у свету наћи опозиционе лидере који минирају успехе своје дипломатије.

"Чак ни америчке демократе, који се боре за смену Трампа, ни не помишљају да блате најважнија потезе америчке дипломатије", рекао је Марковић.

Како је рекао, изјава Маринике Тепић невероватна је из два разлога.

"Прво, да је могуће платити отпризнавање, Пацоли би то учинио својим зилијардама. Друго, да су српску пословни људи тако несебични родољуби, спремни да плате више него албански лобисти препуни нарко новца. Не само да греши око патриотизма српских бизнисмена, већ саботира и своју државу", оценио је Марковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести